ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vel1d
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
50
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2023 18:14
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
83 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
50 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Velid Hamamcıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Velid Hamamcıoğlu

SON 10 MESAJI

Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili
[B]17.05.2024[/B]

Herkese tekrardan selamlar, ilk kurulumun üzerinden tam 3 hafta geçti ve hayırlısıyla süreci başlattım [:)]

Bu süreç boyunca hiç su değişimi vs yapmadım, aktif toprak sürekli salınım halindeydi ve ilk koyduğumda GH+ ile beraber ppm 30 iken 3 hafta sonunda 140 ppm’e kadar ulaşmış oldu (su içerisine bakteri kültürü hariç hiç bir şey eklenmedi).

Bu süreçte Fluval 107 olan cihazımı Fluval 207 ile değiştirdim daha iyi bir sirkülasyon için, ihtiyacı olan hobici arkadaşlarıma elimde boşta duran Fluval 107 cihazımı uygun bir fiyata satabilirim, hiç bir problemi yok 1-1.5 yıllık bir cihaz.

Tam 21 gün sonra suyun kuma kadar olan kısmını tamamen boşalttım ve RO su ekledim, tanka suyu ekledigimde tankın ppm’i 15-20 arasındaydı ve takriben 4 dGH olacak kadar GH katkısı ekledim, 1 saat sonunda mevcut ppm 90-95 arasıydı, başka herhangi bir katkı kullanmadım.

Co2 yi saniyede 2 damla olacak şekilde ayarladım, şu anda gösterge yeşil ile sarı arasında fıstık yeşili renginde durmakta, indicatörü suyun tam çıkış yerine koyduğum için doğru sonucu aldığımı düşünüyorum, tankta orta seviyede bir yüzey akıntısı mevcut.

Bitkilerimi Atakanpetshop ve Akvared’den temin ettim.

Bitki ekimlerimi tamamladım ve suyu 24 dereceye ayarladım.

Bitki olarak arka planda soldan sağa sırasıyla; rotala indica green, rotala sunset, pogostemon erectus ve rotala blood red kullandım. Bitkiler gelisim sağladığında iyi bir renk uyumu yakalayacaklarını düşünüyorum. Akvared firmasından aldığım rotala sunset ve cinereum biraz formsuz gönderilmiş, umarım yaşatabilirim.

Aydınlatma süresi olarak yerel kaynaklarda 5 saat yabancı kaynaklarda ise 6 saat ile başlanması öneriliyordu, bende ikisinin ortası olsun diyerek 5.30 saat ile aydınlatmayı başlattım, 2 hafta sonunda kök gelişimi sonrası 6 saate çıkarmayı planlıyorum, 1 ay sonunda ise kademeli olarak 7 saat düşünmekteyim.

Orta planda soldan sağa sırasıyla; althernantera reineckii mini, cryptocoryne parva ve eriocaulon cinereum kullandım. Yine gelistiklerinde farklı cins bitkiler olarak ortama renk katacaklardır.

Ön planda ise sevgili hobici arkadaşlarımın önerisi doğrultusunda Cuba kullandım, umarım başarırız [:)]

Gübrelemeye bugün itibari ile başladım, sitesinde önerilen dozda sadece 2 mL APT 1 kullandım.

Canlı olarak bitkilerle birlikte eklediğim mavi melek karideslerimden yarısını kaybetmiş durumdayım hemde ertesi gün, bu durumu amonyak veya nitrat seviyeleri ile bağdaştıramıyorum çünkü öncesi gün %90 lık bir su değişimi yaptım ve tank 3 haftadır bakteri kültürü eklenerek çalışıyor durumda. Acaba APT 1 gübresi sebep olmuş olabilir mi diye düşünmekteyim içerisindeki bakır sebebi ile. Ph yüzünden olacağını sanmıyorum 7/24 sabit miktarda co2 veriyorum, eklediğim her canlıyı damlatma yöntemi ile en az 2-3 saat aşılıyorum, umarım diğerleri sıkıntı yaşamaz.

Bir de tankıma 15 adet pigme cory ekledim, malum APT 1 gübresinde fosfat ve nitrat bulunmadığından balık dışkılarından elde etmem gerekiyor.3 gün sonra ise 10 adet ember tetra, 10 adet neon tetra ve 5 adet nerite ekleyeceğim. Amonyak patlaması yaşayacağımı zannetmiyorum çünkü tank zaten 3 haftadır topraktan salgılanan yüksek miktarda amonyağa maruz kalıyor ve biyolojik filtre malzemelerimin hepsi koyu kahverengi şeklinde, bu da bakteri kültürünün yoğun olduğunu ve yerleştiğini gösteriyor.


Şimdilik benden bu kadar, herkese teşekkürler [:D]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238928/180520241354271.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238928/180520241401441.jpg[/IMG][EDIT]vel1d,2024-05-18 14:01:48[/EDIT]
Karideslerimin Ölüm Çırpınışları
Bilemeyiz, hemen %50 bir su degisimi yapin bir kac saat sonra da %30 yapin/
Otocinclus Affinis
Maalesef çok atliyorlar üzücü bir durum, umarım yakında ithalat gerçekleşir [:(]
Otocinclus Affinis
Elinizde fazla olupta satmayı düşündüğünüz Otocinclus olursa satın almak isterim [:)]
Dış Filtre(eheim 250)uygun Filtre Dizilimi
1. Eheim 250 doğru tercih değil, ilk kurulumda veya temizlemelerde yeterli gelebilir ancak 2-3 hafta sonrasında debi kaybı yaşadığınızda tankınıza küçük gelecek. Değiştirebiliyorsanız 2215 serisi ile veya Fluval 207 serisi ile değiştirin derim.
2. Evet. Substrat biyolojik malzemeler için kullanılan bir terimdir. Eğer classic 250 modelinin 05 numaralı olanını aldıysanız içerisinden Eheim Substrat Pro çıkar, Sera Siporax kadar kaliteli bir substrattır, belki daha iyi bilemeyiz. [:)]
3. Bildiğimiz eheim substrat mı, yoksa pro olan versiyonu mu? Eğer şekli boncuk gibi ise produr ve kesinlikle hayır yanlış yapmadınız ancak normal eheim substrat aldıysanız biraz hatalı bir davranış olur.
4. Eheim classic kullanacak iseniz en altta seramik kullanmanız sağlıklı olur suyu eşit dağıtmak için, yoksa sadece tek kücük bir bölgeden su girişi başlar, benim önerim; en alttan sırasıyla az miktar seramik, geniş gözenekli sünger, ince gözenekli sünger, substrat malzemeleri ve en sona da elyaf.
5. Hayır problem olmaz.

Şimdiden keyifli hobiler dilerim [^_^]
Kaldığımız Yerden Devam...
Harika bir tank olacak gibi görünüyor [:)] benim önerim karışık tetra türleri olur.
Yeni Bitki Sterilizasyon
Herkese merhabalar, yeni aldığım bitkileri akvaryuma eklemeden önce sterilize etmek istiyorum, invitro değiller ve ithal olduklarından üzerinde ne geldiğini (yosun, parazit, bakteri veya salyangoz) bilemiyoruz. Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla 2 şekilde sterilize etme yolu mevcut.


[B]1. 1/20 oranında çamaşır suyu ve su karışımı içerisinde 1.5 - 2 dakika bekletip, iyice durulamak.[/B]

[B]2. %3 oksijen peroksit, 3 litre su için 2 ml oranında su ile karıştırıp bitkileri 15-20 dakika bu çözelti içerisinde bekletip, iyice durulamak.[/B]

Bunlardan birini denemiş ve herhangi bir zararını görmemiş sevgili hobidaşlarımdan önerilerini beklerim, sterilize edeceğim bitki "Eriocaulon Cinereum" olduğundan dolayı bitkinin zarar görmesini istemem, hassas davranmak istiyorum, şimdiden teşekkürler. [:)][EDIT]vel1d,2024-05-12 21:50:05[/EDIT]

Güncel.

Güncel.
Bitkili Akvaryum İçin Destek
[QUOTE=draff10]

çok teşekkürler ben cuba bitkisini kolay bir bitki sanıyordum cuba yerine önerebileceğiniz başka bir zemin bitkisi varmıdır sıvı gübreleme ve co2 gerektirmeyen cryptocoryne eksem solma falan olmaz değilmi[/QUOTE]

Maalesef hiç bir zemin bitkisi low tech koşullarında mümkün olmuyor, çelik tele moss sarıp zemin oluşturabilirsiniz.
Bitkili Akvaryum İçin Destek
En alta bir substrat kullanabilirsiniz, üzerine lav kırığı ve kum size oldukça iyi bir zemin sunacaktır.

Bitkileriniz uyumlu ancak cryptocoryne orta zorlukta bir bitkidir, çoğu zaman size iyi formunu sunmayacaktır. Cuba ise zor bir bitkidir eğer CO2 ve iyi bir aydınlatma sağlamayacaksanız bakmanız mümkün değil ne yazık ki.
Gübre Kullanmama Rağmen Bitkilerim Ölüyor
Aydınlatmanız yetersiz olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.